emet_logo_szinesemmi_logologos_fur_rz_Layout 1hatartalanulFTH_jelvenynka_logologo_belso_pestpenz7
A Vácis Iskolai Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő, Nemzeti Együttműködési Alap Új nemzedékek jövőjéért kollégiumától NEA-UN-15-M-1523 azonosítószámon, Vácis Iskolai Alapítvány működése a tanuló ifjúságért címen a 2015. évi működési költségeire pályázat útján 250.000,- Ft támogatásban részesült. Támogatási időszak. 2015.03.01.-2016.02.28.
Nem ismer még minket? Tudjon meg többet iskolánkról!

 

Tisztelt látogató!

Üdvözöljük a Budapest V. Kerületi Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola megújult honlapján!

Pár kattintással megismerkedhet iskolánk múltjával és jelenével, pedagógiai hitvallásunkkal, dokumentumainkkal, eredményeinkkel és aktuális programjainkkal.

Iskolánk Budapest belvárosának szívében, a főváros legpatinásabb sétálóutcájában, a Váci utca 43-as szám alatt található. Az 1885-ben átadott neoreneszánsz épület mindig iskolaként szolgált, 1953 óta pedig mint általános iskola működik.

Az intézmény nevében is szerepel az arculatunkat meghatározó ének-zenei irányultság. A magas számú ének óra, a kórusmunka és a fellépések a gyerekek értékes életvezetéséhez nyújtanak alapot. Elsősorban nem zenészeket képzünk, hanem művelt, zeneszerető embereket. A hangszeres oktatás a nagyon közeli Szabolcsi Bence Zeneiskolában folyik. A zenei osztályok mellett minden évfolyamon indítunk egy emelt szintű angol nyelvi osztályt is. Itt a diákok másodikos koruktól tanulják az angol nyelvet, majd 7-8. évfolyamon már minden nap van angol órájuk. A hagyományosan színvonalas humán, nyelvi és művészeti képzés mellett nagy hangsúlyt fektetünk a természettudományos képzésre is. Ezt a szemléletet támogatja ökoiskolai programunk. Diákjaink felkészültsége, mérési és versenyeredményeink alapján büszkén állíthatjuk, hogy iskolánk az ország alapfokú oktatási intézményeinek élmezőnyébe sorolható. Magasan kvalifikált, képzett pedagógusaink nem adják ingyen az ötösöket, de hogy a szorgalom mennyire kifizetődő, azt elsőként a középiskolában, majd a felsőoktatásban és a munka világában érzik egykori diákjaink.

Számunkra egyaránt fontos a gyermek és a teljesítménye. Hiszünk abban, hogy összhangba hozható egymással a toleráns, szeretetteljes légkör, a felszabadult diákélet, a játékkal teli vidámság és az átlag feletti teljesítmény, a minőségi oktatáshoz szükséges koncentráció és kellő szigorúság. Ez a kettősség az, amiért diákjaink szeretik iskolájukat, és érzik, hogy „vácisnak lenni rang”.

Kérem, az alábbi linkekre kattintva ismerje meg részletesen iskolánkat!

Üdvözlettel: Tölgyszéki Papp Attila
igazgató

Üdvözlettel:

Tölgyszéki-Papp Attila

igazgató

Legfrissebb hírek