Felhívás

Tisztelt Szülők!

A Köznevelésért Felelős Államtitkár és a Belső-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása alapján az alábbi felhívást intézem Önökhöz:

Az új munkarend értelmében a tanulóknak 2020.03.16-tól határozatlan ideig tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. Ez idő alatt a tanulók kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok bevonásával, kis csoportokban célszerű megszervezni. Ezt a feladatot lehetőség szerint ne bízzák a nagyszülőkre, mert ők a legveszélyeztetettebbek. Mindazonáltal nagyon indokolt esetben munkanapokon az iskola megszervezi a diákok kiscsoportos napközbeni felügyeletét. Kérjük, hogy csak akkor éljenek ezzel a lehetőséggel, ha a munkájuk nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához (pl. egészségügyi, rendvédelmi vagy katasztrófavédelmi dolgozók). Felhívom figyelmüket arra, hogy a kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne gyermekük.

Amennyiben a fentieket mérlegelve szükségük lenne gyermekük napközbeni (8-17 óráig tartó) felügyeletére, kérem, haladéktalanul jelezzék telefonon vagy e-mailben osztályfőnöküknél illetve a vaci@belvaros-lipotvaros.hu e-mail cmen.

Segítsük egymást felelősséggel ebben a nehéz időszakban!

 

Tisztelettel:

Tölgyszéki Papp Attila

igazgató